Segon taller d’hort Urbà


18 d’abril de 2015 –

Resum del Taller: a   Jardineria el Roure

Vam oferir als amics i clients un Taller d’Hort Urbà, per donar a conèixer els secrets per tenir el millor hort a casa vostra i aconseguir un bon rendiment de la vostra plantació. Per això hem comptat amb reconeguts professionals com és en  German de Tarpuna que  entén i interpreta a la perfecció el que l’horta ens dóna, i recolzat pel coordinador del curs en Josep Maria de Martí Agrícola.

Tothom molt participatiu, i amb ganes d’aprendre, s’han endut un bon record en forma de coneixement i d’atencions que Jardinera el Roure ha fet possible, organitzant per segon any consecutiu el taller.

Amb puntualitat i, seguint els temaris del taller, tant la part teòrica com la pràctica, s’ha desenvolupat amb total normalitat, aconseguint fer de nosaltres “petits” pagesos. Toca tots els temes, les parts i funcions principals de les plantes, les seves necessitats bàsiques, tant hídriques com nutricionals, adobats, exposició, plagues, compatibilitat de cultius, etc… fent especial èmfasi en com combatre les possibles plagues fugint al màxim dels tradicionals pesticides i fent manejos de cultiu molt més ecològics i sostenibles, reservoris de plantes per a predadors, insecticides repel·lents a partir dextractes d’ortigues, de crisantem, de neem, sabons potàssics, etc…

A ressaltar la gran interacció i interès que mostren els assistents, un munt de dubtes i aclariments van sorgint al llarg de lexposició, cosa que fa molt amè i fluid el taller.

En la part pràctica realitzem una sembra de llavors i la construcció d’un auto reg a partir de materials reciclats, molt interessat i didàctic tot plegat.

Anem ara a realitzar la visita de l’hort de Jardineria el roure, en aquest desperta molt dinterès la tècnica dencoixinat en què està fet. Tècnica, que com molt bé ens expliquen en German, en Josep Maria i en Marc, a part doferir una ordenació i estructura d’horta innovadora, ens ofereix la peculiaritat del gran estalvi d’aigua i l’eliminació d’herbes que podrien entrar en competència amb el nostre cultiu.

Tot plegat un dia complet on hem après una mica més i ara ja tant solsens queda el fet de posar-ho en pràctica a casa nostra. Això si, abans de marxar gaudim del vermut/refrigeri que ens ofereix Jardineria el Roure, agafem la nostra planteta de record del taller, la nostra documentació, les pràctiques fetes i cap a casa que sempre hi ha algú que ens espera.

 
       

D I A P O S I T I V E S